top of page

Kui kaua võtab aega keele õppimine?


EESMÄRGID PAIKA

Esmalt sõltub sinu enese eesmärkidest, mida soovid oma keele õppimisega saavutada. Kindlasti on sul endal teada, miks sa seda keelt üldse õpid - sellest tulenevad ka eesmärgid - kui palju, kuidas ja millises mahus õppida; milliseid õppimismeetodeid kasutad ning kas need õppemeetodid on just sinule endale sobivaimad; millised on sinu ajalised , rahalised jm võimalused.

Kõigele eelnevale tasub kindlasti korralikult mõelda, et kiiremini oma sihti saavutada!

ALGUS ON LIHTSAM KUI TEEKOND ISE

Alati on alustada ja otsust vastu võtta lihtsam, kui teekonna enese läbimine. Ette tulevad tagasilöögid keeleõppe protsessil on täiesti normaalne nähtus ja asjaga kaasaskäiv. Sellest ei maksa kunagi heituda.

PÄEVAD ON ERINEVAD

Hea on teada, et ka keele õppimisel on häid ja halbu päevi.

Mõnikord suudad kõike kiiresti selgeks saada, teine kord ei suuda müstilisel kombel aga lihtsamaid sõnugi meelde jätta. See kõik läheb mööda ning sihi ja tahte olemasolul on sellised tõrked vaid ajutised.

Järjekindel ja teadlik õppimine viib igal juhul sihile aina lähemale.

SINA EI OLE JÜRI EGA MARI. SINA OLED SINA!

Tasub ka end teistega mitte võrrelda. Sinu võimalused ja eesmärgid, samuti võimekus võib olla teistest täiesti erinev. Ka see on normaalne. Tähtis on, et sa ei kaota silmist iseenda poolt seatud eesmärke ja unistusi - just see ongi kõige tähtsam!

MÄRKA EDUSAMME, MOTIVEERI JA PREMEERI END

Kui sul on eesmärk, kuhu tahad jõuda,on lihtne märgata ka enda edusamme keeleõppel. Ole tähelepanelik, kuhu oled juba jõudnud - ja tuleta aeg-ajalt meelde, mis punktist sa alustasid. See aitab motiveeritust hoida ning oma edasiminekut hinnata.

Ning enda edusamme on oluline ka premeerida! Vaid sina ise tead, mis on selleks kingituseks iseendale.

OLE ENDAGA SÕBRALIK

Endaga läbisaamine on oluline. Teatav enesekriitika on teretulnud, kui see viib sind edasi eesmärkide saavutamiseni. Kuid pettumus või enese sarjamine tehtud eksimuste puhul unusta ära!

MILLAL SAAB KEEL SELGEKS?

Ma ei saa oma ühegi seniõpitud keele kohta öelda, et see keel on mul nüüd täiesti selge. Aga ma tean seda, kas olen jõudnud eesmärkideni, mida soovisin saavutada. Ma tean hästi, kas soovin veel edasi liikuda või piisab just sellest tasemest. Nagu sai öeldud - igal ühel on omad keeleõppe eesmärgid. Või kui mitte, siis on hea ka niisama lihtsalt mõnusaks ajaveetmiseks ajutreeninguga tegeleda.

Igal juhul -

Ikka lipp kõrgele lehvima, ning naeratus näole - sest iga uue keelega avad maailmas uue ukse!

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page